Ny kaptein ved DnsCB

Bjarte Header

Som tidligere bakspiller på håndballbanen er Bjarte Buen (51) vant til å ha overblikk over laget sitt og spille andre gode. Egenskapene kommer godt med når han nå er ny rektor ved DnsCB.

 • Å skape gode rammer for at elevene skal fortsette å trives er det viktigste! Uten trivsel, lærer de heller ingenting. Dette igjen krever at lærerne har det bra og opplever trygghet.
  Som leder er han opptatt av struktur, forutsigbarhet og at reglene følges.
 •  Jeg mener det er veldig viktig med god orden og at man klarer legge langsiktige planer. Da oppleves arbeidshverdagen trygg og mest mulig forutsigbar.
  Bjarte begynte i jobben 1. september og har fått et veldig godt førsteinntrykk av skolen.
 • Elevene er glade, og det er en positiv atmosfære. De ansatte har tatt godt imot meg, og er veldig hjelpsomme. Jeg ser fram til å komme enda mer i gang, og bli godt kjente med elevgruppa og de som jobber her.

Vår nye rektor beskriver seg selv som ambisiøs, humørfylt og med glimt i øyet.

 • Jeg mener det er en styrke at jeg stort sett er i godt humør. Jeg er også god på å se folk, liker å holde orden og at ting er på plass.
  Bjarte har lang ledererfaring fra Osloskolen, og kommer nå fra rektorjobben ved Lindeberg skole som har trinn fra 1 til 10. Tidligere har han også vært rektor ved Den norske skolen i Malaga og lærer ved Den norske skolen i Rojales.
 • Det er godt å være tilbake i Spania. Det føles som å komme hjem. Jeg opplever en ro denne gangen, siden jeg har bodd her før. Det har lenge vært en lengsel og et ønske om å få flytte ned igjen. At det ble nå, henger sammen med rektorjobben her, og et ønske om å prøve dette området.
 • Bjarte flytter ned med ektemannen og hunden Fru Johnsen, som er oppkalt etter mange hyttenaboer hjemme.
 • Jeg kommer til å savne hytta på Bleikøya, men den får vi bruke i feriene. Ellers er vi interesserte i hunden, gode restaurantbesøk og spansk kultur, så det passer fint å bo her. Jeg jobber dessuten med å lære meg enda mer spansk, og er veldig motivert for det.