Lokalt møte i sikkerhetsrådet

Denne uka har FNs sikkerhetsråd ved DnsCB diskutert atomavtalen mellom USA og Iran. Det gikk ikke stille for seg.

Engasjementet i 1. klasse på studiespesialisering var stort da de tok på seg rollene som ulike delegater i et av verdens viktigste organer denne uka. Mange møtte opp i pent antrekk og møteserveringen var uklanderlig. Munnbindene var på, og i god Covid-ånd var druene klippet fra hverandre så ingen måtte ta på noen de ikke skulle spise. Håndspriten stod også strategisk plassert.

Mens stemningen i begynnelsen av møtet var god, bar likevel debatten etterhvert preg av høy temperatur og uenighet. USA måtte tåle kraftige beskyldninger fra både Kina og Russland, mens landene fortvilt prøvde å komme til en enighet omkring en av verdens viktigste avtaler.

Mange ytret sine meninger i et forsøk på å overbevise de øvrige delegatene om en god løsning. Likevel viste det seg til slutt at partene stod for langt fra hverandre. Delegatene fra de ulike landene klarte ikke å enes om noen av forslagene, og det hele endte med at USA la ned veto.