FAU

Åpent brev fra FAU leder ved Den Norske Skolen Costa Blanca,

2020 kommer til å gå inn i historien som det året alt var så bratt. Pandemien har gjort oss bekymret, engstelige og frustrerte. Restriksjonene bestemmer nå hvordan vi skal leve våre liv og selv med all verdens forholdsregler så vet vi innerst inne at vi kan bli smittet i morgen. Kanskje satt det et virus på et dørhandtak til en butikk, kanskje var det virus på en bankterminal eller kanskje den største trusselen med dette viruset er at pasienten er smittsom før den har fått symptomer. Da er det ikke så lett å beskytte seg. Faktum er vel at hvem som helst av oss kan bli smittet i morgen.

I en slik tid er det viktig at vi tar vare på hverandre og ikke minst tar vare på de av oss som er så uheldige å bli syke.

En lærer på vår skole fikk dessverre påvist Covid-19 i forrige uke. Som representant for alle foresatte/foreldre på skolen vil jeg få lov til å overbringe alle mulige ønsker om god bedring med håp om at læreren snart blir frisk igjen og kan komme tilbake i jobb.

Det at en på vår skole har blitt syk, gjør at dette viruset plutselig kom mye nærmere og er blitt mer reelt. Det er ikke lenger bare noe man leser om i avisene. Og det er i en slik situasjon helt naturlig at vi tenker på våre nærmeste først; Hva betyr dette for barna mine? Har skolen gjort det som er mulig for å beskytte barnet mitt?

For å i hvert fall svare på det siste spørsmålet; Skolen og den aktuelle læreren har opptrådd helt i tråd med smittevernsprotokollene i denne saken. Jeg vil også takke og berømme læreren og skolens ledelse for åpenheten de har vist og den informasjonen vi som foresatte har fått.

Det virker kanskje pessimistisk, men jeg er redd dette ikke er siste tilfelle av Covid-19 på skolen vår. Derfor er det viktig at vi holder sammen og støtter de som blir utsatt for dette viruset. Det er kanskje ikke så mye annet vi kan gjøre enn å vise omtanke, men det kan være viktig nok i en tøff situasjon.

Til slutt vil jeg oppfordre alle foresatte; Er det noe dere lurer på eller ønsker tatt opp med skoleledelsen; Ta kontakt med klassens FAU representant eller med meg direkte. Vi har jevnlig møter med skoleledelsen og har også mulighet til å ta opp ting på kort varsel hvis noe skulle haste.

Med ønske om en frisk og hyggelig førjulstid

Vennlig hilsen
Andres K Flaaten
Leder FAU