4. trinn på tur til Ecoparken | Den norske skole Costa Blanca

4. trinn på tur til Ecoparken

Forrige uke hadde 4. klasse bakedag, og vi bakte fire store langpanner. I Midttimen solgte vi kakestykker for en euro pr. stk for å finansiere inngangspenger til Ecoparque, en gjenbruksstasjon i La Nucia. I naturfag den siste tiden har vi lært om gjenbruk og resirkulering, og vi ønsket å besøke parken for å se hvordan det er i virkeligheten. Vi fikk inn nok penger, og her er bilder fra en super dag på Ecoparque!

Ramon lærte oss om de tre viktige R-ene: R for resirkulering, R for reutilizar (gjenbruk) og R for reducir / redusere. I parken kan man levere 39 ulike produkter. Klarer man å levere 100 kilo av f. eks. plast, samles «poengene» i ett kort og søpleregninga blir mindre. Vi laget blomsterpotter av plastflasker (gjenbruk). Alle fikk velge seg en plante som de plantet i potta. Godt å løpe rundt i klatreparken etter matpakkespising. Etter gruppearbeid og mer lek, gikk vi via lekeplassen ved idrettsbanen og over haugen til skolen. Vi har lært masse!

UTESKOLE = TOPP! Masse hilsen Emilie, Terese, Marit og 18 glade 4. klassinger.